Яйца по Индийски ( Egg Masala )


продукти:
2 с.л кокосово масло,
1 с.л олио,
2 гл лук,
1-2 зелени люти чушлета( зависи колко люто обичате)
3-4 скилидки чесън,
1 ч.л канела,
1 ч.л джинджифил,
1 ч.л гарам масала,
1 ч.л куркума,
1 ч.л сол,
1 ч.л захар,
1 консерва домати на кубчета,
1 консерва кокосово мляко,
5- 6 сварени яйца


приготвяне:
В тиган ситно нарязания лук се запържва в олиото и кокосовото масло до карамелизиране.
Към края на процеса се добавят зелените чушлета нарязани на кръгчета и се поръсват  подправките.
Разбъркват се леко и се оставя за около минута да си пуснат хубаво аромата.
Наливат се доматите и се оставят да поврат около 15 мин под капак.
Накрая се прибавя кокосовото мляко и пак се оставя на котлона за 15 мин, след което се пускат нарязаните (или цели) яйца, и се сваля от котлона.



Коментари

Популярни публикации