Брауни върху бисквитена основа



продукти:
бисквитена основа:
125 гр масло,
100 гр кафява захар,
50 гр бяла захар,
1 яйце,
ванилия,
250 гр брашно,
2 с.л царевично нишесте,
1 1.л сода,
щипка сол,
100 гр шоколадови капки

брауни:
125 гр масло,
200 гр черен шоколад,
150 гр захар,
3 яйца,
ванилия, 2 с.л какао,
80 гр брашно,
щипка сол


приготвяне:
бисвкитена основа:
⤑Сухите съставки се обединяват в една купа.
В друга маслото се разбива до гладкост и в следната последователност при непрекъснато бъркане се добавят захарта ( и двата вида 😉 ), яйцето и ванилията.
Прибавят се и сухите съставки .
Накрая шоколада и се разбърква с шпатула.
Тестото се разстила равномерно в тавичка с хартия за печене като се прави и бордюр отстрани.
* моя съвет е да не го печете във форма със свалящи се стени, ако искате да си спестите търкането на фурна след това 😏 понеже част от маслото изтича.
брауни:
⤏Маслото и шоколада се разтапят на водна баня или на много ниска мощност на микровълновата.
Леко като се охлади към него се добавят яйцата и ванилята.
След това брашното, какаото и солта.
Излива се върху бисквитената основа.
Пече се на загрята фурна на 180'С около 50-60 мин.

* Ако започне да изгаря отгоре се покрива с хартия за печене.


Поднесен със сладолед е уникалнооо ;)


източник:sallysbakingaddiction

Коментари

Популярни публикации