Гризини с пармезан и чедър


 продукти:
500 гр брашно,
1 пакетче суха мая,
260 мл топла вода,
60 мл зехтин,
50 гр маргарин,
1 ч.л сол,
50 гр настърган пармезан,
50 гр настърган чедър

приготвяне:
В половината вида се шупва маята.
Към нея се пресява брашното и останалите продукти без сиренето чедър.
Замесва се меко тесто.
Намазва се с мазнина и се оставя покрито да втаса за час някъде.
Когато е готово се разделя на 2 или 3, както ви е по- удобно.
Разточва се едната част на тънка правоъгълна кора.
Половината се поръсва с чедър и се покрива с другата половина.
Пак се разточва на тънко и се режат ленти с ширина около 5 мм и дължина по избор.
Навиват се на спирали и се поставят в тавичка застлана с хартия за печене.
Пекат се на 200'С за около 20 мин.


изт: Culinary with me

Коментари

Популярни публикации